08 August 2010

AYAH DALAM KENANGAN


Pada 18 Jun 2010 hari Jumaat, saya telah kehilangan ayah kesayangan saya. Saya rasa sangat sedih,tetapi hidup kena diteruskan. Saya perlu bersabar dan berusaha menjadi anak solehah macam yang ayah saya ajar sebelum ni.

20 February 2010

Fun @ Muzium Mamalia, Putrajaya


Muka soooo confuse sebab banyak benda baru nak belajar..



Rangka Ikan Paus


jom, naik keretapi...



korak.. bak kata Arif



Buaya keras

Fun @ Planetarium Negara


skrin di langit???...



wow!!!...



bersedia untuk berlepas..



roket..



Enjin Kapal Terbang



Angakasawan Negara.. :)




di planet Marikh

28 January 2010

LANGKAWI 2009


Perjalanan kami bermula di Stesen keretapi Seremban. Dengan KTM Komuter ke KL Sentral, kami melalui perjalanan yang cukup tak best.. kenapa keretapi? emmm.. tanyalah ayah saya. Dia yang beria2 ajak saya naik keretapi. Katanya nak bagi kami merasa pengalaman yang menyeronokkan... errr... seronok ke???


Dari KL Sentral kami menaiki train malam ke Arau. Disebabkan kelewatan membeli tiket keretapi, kami cuma dapat seat kelas 2. Yang first class boleh tido punya sudah abis... Memang membosankan bila mata tak boleh tido. Aircond pulak terlalu sejuk. Ada pulak baby kecik yang melalak sepanjang perjalanan... memenatkan.... tapi ayah tetap happy dan enjoy dengan keretapinya... huh... Mama???... menggigil sepanjang malam sampai semput...


Welcome to Langkawi!!! Harith Hakimi (tengah) - the Langkawi Boy, selaku tourist guide kami yang pekat loghat langkawinya... "lepaih ni chek nak pi mana?"


wahh.. gorgeous!!


nice view kan???


Arif ketawa lekek2 masa rusa tu jilat tangan dia... geliiii


Sabar.. sabar la rebit, saya nak bagi la ni... jangan la rebut2



kecut perut dalam cable car


At the peak - Gunung Mat Chinchang Cable Car


eee.. panas la Mama, dah la kena panjat tangga jalan jauh2...


I love this place....
Pantai Tanjung Rhu... the most beautiful beach in Langkawi
("Ayah... mama teringiiiinnnn sangat nak tido kat Four Season kat sini.. Pleeaaasssseee")


senja @ Pantai Chenang - the most happening beach in Langkawi.. yey!


Welcome to Berjaya Resort Langkawi


What a nice room...


Penangan Keretapi Malam... I hate ketapi!!!


Si demam sempat tido di lobby


Dua budak kenit yang terpaksa tengok je swimming pool tu... kesiaannnn!!!!


Err.. saya tak tau main chess... so, saya posing je sini...


Father & Son bergambar kenangan di water chalet, Bejaya Resort



Alaaa... dah nak balik ke... tak best nya...



Dengan kak Noya masa nak check-in Langkawi Airport.
Masa ni mama terlupa bawak birth cert dua-dua budak kenit ni...
Nasib baik kak Noya ada geng kat situ... kalau tak balik naik tongkang le kita... huhuu



Arif megah dengan 'fourhands Ben10' yang sempat dirembat di Langkawi Airport...



Komen mereka masa landing di LCCT...

DAMIA: Laa... dekat je rupanya Langkawi ni, masa nak pegi punyalah lama tak sampai2...
ARIF: Fuhhh... kapal terbang memang laju... sekejap je dah sampai. Hebat.. hebat..
AYAH: Naik ketapi lagi best...

24 December 2009

CONGRATULATION DAMIA!


Anugerah Cemerlang (9A) Tahun Satu 2009



Majlis Ihtifal Kecemerlangan Sri Seremban 2009



Anugerah Cemerlang Matapelajaran Jawi & Komputer Tahun Satu 2009

13 January 2009

29 December 2008

A lot more pictures

Playtime sambil ayah cuci kereta. Boleh bersih ke macam ni?

Kopitiam @ Home - preparation for buka puasa 2008


Damia berbuka puasa. Tahniah! Cukup 30 hari Ramadhan 2008


Damia @ Kolam Ikan Ayah


Damia and Mimi @ Zoo Melaka



Arif n Elephants @ Zoo Melaka


Arif n Orang utan @ Zoo Melaka


Kyra, Damia, Arif & Mimi


Tanjung Tuan Beach Resort, PD


Cucu Kesayangan Maktok...


Surfing?...


I love this place...


I Love the sand..

Damia @ Cactus Valley, Cameron Highland



Apehal pulak tu...


Jual.. jual.. nak beli dwarf encik?...



Damia @ Lounge, Equatorial Cameron Highland


Peace...


Sejuk sangat nak swimming...


Cantiknya.... (bunga)

Arif & Damia








 

Design By:
SkinCorner